play_arrow

Brochure FriuliDOC 2023

FRICO CONTAMINAZIONE NORD SUD

today29 Agosto 2023

Sfondo
share close
AD
  • cover play_arrow

    FRICO CONTAMINAZIONE NORD SUD Igor


FRICO CUN PEVARONS SECJÂTS di Senise
Di Filomena Avolio di Tavagnà

 

Ingredients:

  • 2 patatis mediis (cirche 350 grams)
  • Formadi Montasio (pês compagn des patatis)
  • 10 pevarons secjâts di Senise
  • Vueli extravergjin di ulive
  • Sâl ce che al covente
  • Pevar ce che al covente

 

Procediment:
Spelâ lis patatis e gratâlis o taiâlis a tocuts. Gjavâ vie la croste dal formadi Montasio e gratâlu cu lis busis grandis dal grati. Fâ scjaldâ un fîl di vueli in padiele, zontâ lis patatis gratadis e fâ cuei par uns 10 minûts. Taiâ i pevarons secjâts, netâju cuntun peçot sut, gjavâ vie il pecol e ancje lis semencis. Taiâju a metât e fâju fridi in padiele tal vueli cjalt, voltantju biel che si cuein (cirche 2 o 3 minûts).
Cuant che si saran disfredâts, fruçonâju. Zontâ te padiele cu lis patatis il Montasio, i pevarons, sâl e pevar trop che si vûl. Fâ cuei dut par uns 20 minûts cul cuviert a fûc medi, messedant ogni tant par fâ disfâ dal dut il formadi. Intune padiele meti il vueli e fâlu scjaldâ a pene a pene. Strucjâ la misture e fâle cuei a flame alte cence messedâ. Ae metât de cuete, voltâle di chê altre bande.

 

Detulis par furlan:
Ridadis di frut, soreli dapardut
Un frut content al pant ligrie tor di se


Brochure FriuliDOC 2023

Rate it
AD
My Agile Privacy

Questo sito utilizza cookie tecnici e di profilazione. 

Puoi accettare, rifiutare o personalizzare i cookie premendo i pulsanti desiderati. 

Chiudendo questa informativa continuerai senza accettare.