
FriuliDoc 2022 - Mezze lune dolci redazione
MIEZIS LUNIS DOLCIS di DANIELA TABOGA di UDIN
INGREDIENTS:
2 rodui di paste sfueade
2 miluçs
80 gr di nolis
50 gr di ue calabrie
6 amarets piçui
1 sedonute di canele
6 mandulis speladis
Lat
Zucar
Zucar in polvar
PROCEDIMENT:
Slargjâ la paste sfueade suntun plan e fâ cerclis di 5 cm di diametri cuntun stamp o cuntune tace. Prontâ la farse: lavâ e scussâ i miluçs, taiâju a daduts, suiâju e taçâ tal masanin cu lis nolis, la ue calabrie, lis mandulis, i amarets e la canele.
Bagnâ i ôrs dai cerclis cuntun pocje di aghe, zontâ a ogni cercli une sedonute di impast e sierâju a mieze lune. Passâ i ôrs cui dincj di un piron.
Pinelâ cul lat e spolvarâ cul zucar blanc o di cane. Poiâ suntune tecje cun cjarte di for e po infornâ tal for svintulât za cjalt a 170° par 15 minûts o fin cuant che lis miezis lunis no son indoradis. Lassâ disfredâ e spolvarâ cul zucar in polvar.
Scolte la ricete in lenghe furlane: