
FriuliDoc 2022 - Mostarda di zucca redazione
MOSTARDE DI COCE CITRINE di CLAUDIA PAVONI di TISANE
INGREDIENTS:
1 kg di coce
500 gr di zucar
2 limons no tratâts
1 lidrîs di zenzevar fresc
Essence di senape
1 naranç no tratât
Brucjis di garoful
Canele
PREPARAZION:
Sielzi la coce citrine cu la paste blancje e la scusse verde scure. Taiâle a daduts, metile intune pignate grande cul zucar, il struc dai doi limons e lis scussis (dome il zâl), taiadis ae julienne. Lassâ polsâ par almancul 24 oris in frigorifar, messedant ogni tant par morestâ la coce. Cuei a fûc bas par cirche une ore e zontâ la lidrîs dal zenzevar taiade a tocuts, cualchi gote di senape e la scusse dal naranç gratate. Par ultin, zontâ lis brucjis di garoful e la canele a plasê. Messedâ ben dut fin a vê une confeture/mostarde delicade. Perfete par compagnâ formadis tant che il gorgonzola, cul muset o cun salums tant che il culatello.
Scolte la ricete in lenghe furlane: