play_arrow

Friuli Doc 2022

FriuliDoc 2022 – Torta di zucca, cannella e cioccolato

today15 Agosto 2022

Sfondo
share close
AD
  • cover play_arrow

    FriuliDoc 2022 - Torta di zucca, cannella e cioccolato redazione


TORTE DI COCE CUN CANELE E CJOCOLATE CENCE GLUTIN E LATOSI DI VERONICA URSINO di UDIN

INGREDIENTS:
300 gr di coce
150 gr di zucar
2 ûfs
200 gr di farine di rîs
1 prese di sâl
1 sedonute di canele
1 prese di zenzevar
3 sedonutis di levan
100 gr di ont (spongje « sclaride ») cence latosi
40 gr di gotis di cjocolate

PROCEDIMENT:
Gjavâ vie la scusse de coce e taiâle a tocuts. Cueile cun mieze tace di aghe e, une volte inmorbidide, sfracaiâle cuntun piron e lassâ cuei fin che la coce no si sarà suiade.
In bande, disfâ la spongje a bagnmarie e meti in bande.
Intune scudiele lavorâ cuntun batiûfs i ûfs cul zucar zontant la spongje e la coce cuete. Tamesâ la farine cul levan e meti dongje planc a planc l’impast intant che si continue a messedâ. Zontâ lis speziis, une prese di sâl e lis gotis di cjocolate. Onzi di spongje e infarinâ une tortiere e strucjâ l’impast. Infornâ a 180°tal for static za cjalt. Lassâ disfredâ e spolvarâ cul zucar in polvar.

Scolte la ricete in lenghe furlane:


Friuli Doc 2022Podcastradiochef

Rate it
AD

Diretta Damilano

con Igor Damilano
0%